Tavoissa on voimaa

Tekemistä vaille valmis

In Yleinen by JanneLeave a Comment

Nyt on taas timanttinen idea ja suunnitelmakin lähes valmiina. Vaan miksi tiedän jo nyt, että tämä idea ei näe ikinä päivän valoa? Miksi se toiminta on aina niin suuren kynnyksen takana, vaikka siistien juttujen suunnittelu on niin mukavaa?

Heräsin tähän pohdintaan, kun huomasin pitäneeni taas tauon kirjoittelusta. Selityksi voisin luetella, mutta mitä suotta. Tajusin, että iso osa minun julkaisuista on comeback-julkaisuja hiljaiselon jälkeen.

Tämä ilmiö ei rajoitu vain bloggaamiseen ja someen. Huomaan, että asetan tavoitteita monella saralla, mutta niiden takaa puuttuu se puhti.  Itsekurini saa minut usein liikkeelle, mutta ei maaliviivalle asti. Tämä ärstyttää minua suuresti, sillä pidän kuitenkin itseäni enemmän tekijätyyppinä kuin taivaan rannan maalarina.

Nalalla on hyvät tavat

Aina välillä Nalan naamakarvat karkaa vähän käsistä (tai siis naamalta).

 

Tavoista apua ahdinkoon

Kuuntelin tuossa Jari Sarasvuon podcastiä. Se muistutti minua ajatuksesta, jonka olen tiennyt jo pitkään olevan totta. Se on harvinaisen totta, eikä sitä voi kiertää millään.

”Jos haluaa pysyvää muutosta elämäänsä on panostettava tapoihinsa.”

Tavat eivät vain lisää käyttämääsi aikaa tiettyyn aktiviteettiin, ne myös tekevät siitä helppoa. Kun olet saanut tavan juurrutettua elämääsi, ei sinun tarvitse miettiä, lähdetkö lenkille tai luetko ennen nukkumaan menoa. Se miksi jotkut pystyvät käymään päivittäin salilla johtuu, siitä että se on heille normaalia toimintaa. He ei tarvitse enää tahdonvoimaa, vaan lähtö tapahtuu automaatilla.

Olen itsekin saanut monella tapaa hyödynnettyä tapoja. Ne liittyvät juurikin liikuntaan ja lukemiseen. Tässä kirjoitellessani tajusin, etten ole järjestelmällisesti pyrkinyt synnyttämään kirjoitusrutiinia. Hetkellisesti minulle tuli jopa tyhmä olo.

Suunnittelun vastustamaton houkutus

Usein näkee sitä, että suunnitellaan täydellistä juttua, eikä ikinä toteuteta sitä. Moni haaveilee omasta yrityksestä tai jostain uudesta projektista. Aloittamisen kynnystä ei kuitenkaan uskalleta ylittää, sillä pelätään muiden nauravan projektille vai muuta vastaavaa. Mutta kaikki aloittaneet tietävät, että valmiiksi täydellistä tuotetta on mahdotonta tehdä ilman testaamista.

Suunnittelu on kyllä mukavaa ja tiettyyn rajaan asti sitä kannattaakin tehdä. Mutta, mitä nopeammin hyppäät altaan syvään päähän, sitä nopeammin opit myös uimaan. Tämän haasteen kanssa kamppailimme aikoinaan, kun tätä blogia pystytimme. Onneksi saimme blogin ulos, eikä se jäänyt ”sitku” projektiksi.

Ottakaa tästä ajatustulvasta mukaan siis pari juttua. Käyttäkää tapoja hyödyksenne ja älkää unohtuko ainaisen suunnittelun pauloihin.

Leave a Comment