Mökki mindset ja juhannus

Mökki Mindset

In Seikkailut by JanneLeave a Comment

Mökki mindset on se tunne, joka kuuluu kesään ja etenkin Juhannukseen. Monelle suomalaiselle se on henkireikä, jolla hektistä arkea tasapainotetaan. Tässä viisi asiaa, jotka voit ottaa mukaasi mökiltä, kun arki taas koittaa.

1. Kaiken ei tarvitse valmistua heti

Ei se haittaa, jos projekteja on jonossa. Niitä eivät ikinä lopu ja aina lyötyy uutta tekemistä. Neuroottinen nollatilan jahtaaminen jahtaaminen ei takaa rauhaa mökillä eikä työmaalla. Tärkeää on, että nautit siitä jokapäiväisestä tekemisestä.

2. Ole kiitollinen itsestäänselvyyksistä

Kun ulkona sataa vettä ja on kylmä, niin sisällä on mukava olla. Ihminen on eristäytynyt tehokkaasti luonnosta. Mökillä sitä muistaa, miten helppoa kaupungissa onkaan. Takkatulen ääressä täydellä vatsalla on ihmislapsen hyvä olla.

juhannuskukka

3. Aina ei tarvitse nettiä viihtyäkseen

Olemme tottuneet karkoittamaan tylsyyden kaivamalla puhelimemme taskusta. Toivottavasti teidänkin mökillä netti toimi hieman kehnosti. Se pakottaa etsimään luovia ratkaisuja tylsyyteet. Silloin sitä tajuaa, että simppelitkin jutut voivat olla hauskoja. Välillä on myös hyvä ihan tylsistyä ja testata kuinka pitkään pää kestää hiljaisuutta.

4. Nautimme edelleen samoista asioista, joita tehtiin 100 vuotta sitten

Vietämme aikaa perheemme kanssa, käymme saunassa ja nautimme ruuasta yhdessä. Nämä eivät ole 2000-luvun keksintöjä. Mökille mennään yhdessä ja juttuja tehdään porukalla. Ruuanlaitto ei ole ainoastaan äidin vastuulla. Iskä grillaa, lapset tekee salaattia ja koirat esipesee lautaset. Näitä juttuja ei osteta kaupasta, eivätkä ne vaadi mökkiä toimiakseen.

oikea mindset löytyy mökiltä

5. Luonto rauhoittaa

Luonto rauhoittaa ja laskee verenpainetta. Meillä Suomessa on se hyvä juttu, että luonto ei ole koskaan kovinkaan kaukana. Helsingistäkin löytyy monta paikkaa, joissa voi lepuuttaa mieltä. Ja kaikkialla muualla pääsee joskus liiankin nopeasti luontoon. Käykää siis tarkastelemassa lähistön metsiä.

Mökki mindset always on mind

Mökki mindset on sitä suomalaista mindfullnessia ja läsnäoloa. Se on osittain itsestäänselvää ja siksi niin helposti unohdettavissa. Aina ei pääse mökille, mutta sen ei tarvitse estää mökkimielentilaa. Muistakaa vain välillä ottaa hetki itselle ja mökki mindsetille.

P.s. tulipa ensimmäiset jutut ruksattua yli Summer bucket listilta.

Mökki mindset ja kukkanen

Leave a Comment