Auringonkukka

Hei hei, heinäkuu

In Seikkailut by JenniLeave a Comment

Vaikka meillä ei tänä kesänä olekaan sen kummemmin lomaa, olemme ehkä vähän sattumankin kautta viettäneet upeita kesäpäiviä ympäri Suomen. Reissujen lisäksi arkea on piristäneet ystävät ja kamut, jotka ovat suunnanneet tänne Tampereelle viettämään kesäpäivää. Mutta enemmittä puhheitta: nyt lissää meijän heinäkuun kohokohdista.

Jazz_hattara

Jamiroquai

Pienen onnenkantamoisen kautta eräänä heinäkuun perjantaina töiden jälkeen juostiin linja-autoasemalle ja hypättiin Porin bussiin, määränpäänä Pori Jazzit. Vaikka oltiin alueella vasta iltakasin jälkeen, kun festivaalipäivä oikeastaan oli muutamaa esiintyjää vailla jo pulkassa, oli reissu kaikinpuolin kokemisen arvoinen. Lämmin keli, iloiset ihmiset ja leppoinen, verkkainen tunnelma oli juuri sitä, mitä kaivattiinkin tuohon hetkeen.

Jazzkansan illan päätti Jamiroquai, yhtye, jonka perässä myökin Poriin lähdettiin. Janne hymyili koko keikan, ja no, minä myös. Se oli eräänlainen aikamatka lukiovuosiin, jolloin Kuopiossa kamujen kanssa fiilisteltiin Jamiroquain kappaleita niin kotosalla kuunnellen kuin clubissimoissa jammaillen.

Riippumatto

Kukkanala

Jazzien jälkeen lauantaina käännettiin auton nokka kohti Itä-Suomea lievittääksemme mökki-ikävää. Nyt ensimmäisenä Tampere-kesänä ainut asia, joka täällä elellessä on harmittanut on se, että äidin mökki on niin kaukana. Jyväskylässä asuessa oli vielä helppo yhdenkin vapaapäivän koittaessa hypätä linkkaan ja lähteä Mikkeliin, mutta nyt reissut vaatii vähän enemmän aikaa ihan jo matkustamisen puolesta.

Mutta kyllä se on aina vaivan väärti: Nala nauttii suunnattomasti, kun saa temuta ja juosta mielin määrin vapaana ja niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, ei laiturikahveita tai muurikkalettuja voita mikkään.

Asuntomessut

Mikkelireissulla poikkesimme äitin kanssa myös asuntomessuilla katsomassa toinen toistaan upeampia taloja ja huviloita Saimaan rannalla. Näppärästi puhelimen akku loppui tietenkin jo messupäivän alkupuolella, joten tämän enempää ei kuvasatoa ole antaa… mutta hulppeat oli puitteet ja kyllä sieltä sai muutaman tarkan markan sisustusideankin mukkaan!

Asuntomessut on vielä parisen viikkoa vireillä (13.8. asti), joten eikun auton nokka kohti Etelä-Savoa ja ihastelemaan huviloita ja huusseja (siis oikeesti, en oo koskaan nähnyt yhtä hienoja vessoja kuin siellä muutamassa talossa).

Skedehanna

Magnum

Myö3

Heinäkuun viimeinen viikonloppu menikin Helsingissä. Majapaikkaa pidettiin Jannen siskon luona kauniissa Kumpulassa, mistä löytyi Nalallekin erinomaiset lenkkimaastot ja kivenheiton päästä koirapuistokin! Alueena Kumpula oli meille molemmille vieras, mutta ihanat vanhat puutalot ja niitä reunustanut vehreys teki kyllä vaikutuksen!

Helsinki näytti meille tällä reissulla parastaan. Kaunis ilma, ihania kohtaamisia, saakelin hyvät Magnum Helsingin jäätelöt, karhupuiston kirppis ja tietenkin Red Hot Chili Pepperssin keikka Kaisaniemessä. Kyllä kelpas!

Mutta onneksi kesää on vielä jäljellä: luvassa on yhdet juhlat ystävien kera, yhdet häät ja armotonta kesän bucket listin suorittamista! Hahah! Palataan niihin seikkailuihin vielä myöhemmin.

Leave a Comment